Online Boot Camp
"Een mini bakvakantie"

breekbrood
press to zoom
Pasties
press to zoom
Tarteletjes
press to zoom
Worstenbroodjes
press to zoom
Pandan tompouce
press to zoom
Zoezen krans
press to zoom
1/1

"AUSSIE ZOET & HARTIG"

maandag 8 t/m vrijdag 12 november, elke avond om 19u

We gaan aan de slag met het volgende;

  • Meat Pies (meer Aussie kan het niet, een pie zoals het in elke bakker, schoolkantine en voetbalstadium te krijgen is)

  • Chicken Pie (weer een ander soort pie, heerlijk voor de avondeten)

  • Zuccini Slice (lijkt wel iets op quiche maar dan helemaal anders)

  • "The Bikky Tin" (vertaalt uit Aussie slang ..... the biscuit tin we maken een assortiment meest bekende koekjes; Anzac Biscuits (een traditioneel havermout & golden syrup koekje), TimTams (malt chocolade koekjes met chocolade), Iced Vovo (melkkoekje met meringue, jam en kokos), Melting Moments (brosse koekje gevuld met creme)

  • Lamington Cake (ons spektakelstuk, een met slagroom en fruit gevulde Lamington)

Meat Pies
press to zoom
zuccini slice
press to zoom
iced vovo
press to zoom
anzacs
press to zoom
timtams
press to zoom
chicken pie
press to zoom
melting moments_edited
press to zoom
lamington christmas cake_edited
press to zoom
1/1

HOE EN WAT?

  • Kosten voor de Online Boot Camp zijn 85.00 euro per persoon. 

  • Standaard ingrediënten koop je zelf bij de lokale supermarkt en enkele producten zijn online te verkrijgen (krijg je instructie voor).

  • De Boot Camp gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. (Gaat het niet door, dan ontvang je volledige inschrijfgeld retour.)

VERDER;

Het is niet mogelijk om een avond aan te sluiten voor een deel van de cursus, want het handarbeid voor deze baksels wordt verdeeld over alle lessen. Maar je ziet het, aan het einde van de week is het feest!  Denk je ….. “waar moet ik naar toe met al dit lekkers?” Don’t worry, het meest kan je ook nog eens invriezen.

Oo en nog iets …. je hoeft niet een ervaren bakker te zijn om deze creaties te maken, want echt, ik neem je bij de hand 😊.

 

LET’S DO IT!

Wegens succes zetten we het houden van Boot Camps dit volgende seizoen gewoon door. In het najaar beginnen we met "Bakken met Indische Twist" en in de winter gaan we een stukje downunder met

"Aussie Zoet & Hartig"

 

Zoals het woordje “boot camp” al suggereert, is dit een intensieve (snel)cursus waar veel aanbod komt. Elke avond 2,5-3 uur aan de slag, 5 dagen achter elkaar. Je bent met je hoofd (en keuken) elke avond bezig met bakken. Een mini bakvakantie, dat dus!

Crepe%20cake%20decoration_edited_edited.jpg
kneading2_edited.jpg

"BAKKEN MET INDISCHE TWIST"

maandag 27 september t/m vrijdag 1 oktober, elke avond om 19u

We gaan aan de slag met het volgende;

  • Pork Wool Buns (een zoete breekbrood gevuld met een kruidige varkensvlees vulling)

  • Indische Worstenbroodjes (een echte Brabants worstenbroodje maar dan anders, gevuld met een pittige - of niet pittig - specerijenmengsel)

  • Pasties (cornish pasties met een pasteitutup vlees en groenten vulling)

  • Pandan Tompouce (romige pandan Zwitserseroom tussen lagen zelf gemaakt bladerdeeg)

  • Soezenkrans (we gaan aan de slag met chouxbeslag om soesjes te maken die gevuld zijn met mousse en vruchtengel en bekleed worden met witte chocolade en kokos)

  • Tartelettes (van zelfgemaakte korstdeeg gevuld met o.a. tropische fruit gel en crème)

  • Bonus Recept Gula Djawa Fudge