Kokos Scones

printer-icon-download-printer-image-3.pn

12 stuks

300 g zelfrijzend bakmeel + extra

60 g fijne kristalsuiker

1 gehoopte el geraspte kokos

flinke snuf zout

125 ml kookzuurhoudend mineraalwater met kokos

125 ml slagroom

30 ml volle melk

 

Verwarm de oven op 220oC heteleucht / 240oC electrisch.

Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

  1. Doe de bloem, suiker, geraspte kokos, zout,
    mineraalwater en slagroom in een kom en meng
    alles goed door elkaar met een mes tot het
    samenhangt.

  2. Bestuif je werkplek lichtjes met bloem. Stort het deeg en kneed het nog lichtjes na. Vorm er een rechthoekig pil van ongeveer 2½ cm hoog.

  3. Bestuif een scherp mes met bloem (zo nodig herhalen) en snijd de pil in 12 stukken, die qua maat zo gelijk mogelijk zijn.  Zet de blokken een voor een voorizichtig over op de bakplaat met ongeveer ½ cm ruimte tussen ieder blok.

  4. Bestrijk ieder scone met melk.

  5. Bak de scones in 10-15 minuten licht bruin en gaar.

Serveer de kokos scones met een beetje zure room of creme fraiche en wat passievrucht curd.

  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • LinkedIn

© 2020 by Food From Indonesia. Proudly created with Wix.com

Photographs partially Mitchell van Voorbergen in collaboration with

Good Cook Publishing