ONLINE WORKSHOPS

Indisch koken lijkt soms een complexe klus. En eerlijk is eerlijk, soms is dat ook wel zo. Soms komen er best veel ingrediënten of handelingen aan te pas, maar andere keren is het verrassend in z'n eenvoud. 

 

Meeste van ons die eerder aan culinaire workshops hebben deelgenomen zijn gewend om mee te koken. In deze workshops zal dat niet altijd het geval zijn omdat het duur van de workshop en/of het proces het niet toelaat. 

Dus hoe gaat het dan in z'n werk?
De workshop duur is tussen 90-120 minuten en is lekker informeel. We gaan "live" vanuit mijn eigen keuken, thuis. In de week voor de workshop ontvang je inlog codes zodat je online kan deelnemen. 
Om het eenvoudig uit te leggen zijn
er 3 workshop types.


Bij een demo-shop laat ik het hele proces zien en geef ik uitleg. Na de workshop ontvang je volledig receptuur. Een voorbeeld hiervan is de workshop Bapao Maken (aan de orde komt deeg maken, een uur rijzen, deeg verdelen, opbollen, vulling maken, vullen, narijzen en stomen .... het maken duurt normaliter veel langer dan 120 minuten).

Bij de meekook-shop, kan je zoals de naam al zegt, meekoken. In dit geval krijg je vooraf een ingrediënten en keukengerei lijst zodat je alles alvast klaar kunt leggen en/of onderdelen voorbereiden. Tijdens de workshop kan je meekoken of een deel van het recept meekoken. Dit zal vooraf ook aangegeven worden. Na de workshop krijg je nog het volledig receptuur toe gestuurd.

De derde type is de combi demo- & meekook-shop. In dit geval kan er voor een groot deel meegekookt worden, maar dan zijn er handelingen die tijd nodig hebben voordat je verder kunt, b.v. deeg dat 1 uur moet rusten. In zo'n geval heb ik een deeg al klaar staan om de handelingen voor te kunnen doen (demo) zodat je later zelf aan de slag kunt om de klus te klaren.

Klik hier op naar de online workshop aanbod te gaan. 


 

fran long.jpg

FOTOGRAFIE: KRISTEL VAN  HERPT

"from my kitchen 

to yours"

 

Het mooie is,

deze keuken is voor

iedereen.

Doe je mee?