Pandan Advokaat

printer-icon-download-printer-image-3.pn

(Ongeveer 350 ml)

 

5 eierdooiers

1 ei

1 tl vanillearoma

1 tl pandan pasta

125 g fijne kristalsuiker

150 ml Vodka

 

Zet alvast klaar een suiker thermometer, een pannetje met een rvs kom wat erin past (au bain-marie), een kom ijskoud water (evt. met ijsklontjes).

  1. Giet een laagje water in het pannetje en breng het aan de kook.

  2. Doe in de kom alle ingredienten behalve de Vodka in de kom en klop het goed door met een een garde.

  3. Draai het vuur van de pan op laag en zet de kom op de pan (zorg dat de bodem van de kom niet in aanraking komt met het borrellende water). Voeg gelijdelijk en al roerend de Vodka toe. Blijf roeren tot het mengsel minimaal 62 graden celsius bereikt (iets meer als je wat dikker advokaat wil). Zet dan tegelijk de kom over in de kom met koud water. Blijf het mengsel roeren tot het afgekoeld is tot kamer temperatuur.

  4. Passeer het advokaat  zo nodig door een zeef en giet het daarna over in een schone stopfles of potje.

  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • LinkedIn

© 2020 by Food From Indonesia. Proudly created with Wix.com

Photographs partially Mitchell van Voorbergen in collaboration with

Good Cook Publishing