Pandan Easter Buns

printer-icon-download-printer-image-3.pn

12 stuks

Deeg: 

375 g tarwebloem

7 g droge gist

30 g fijne kristalsuiker

½ tl pandanaroma (pasta)

¼ tl zout

115 g rozijnen

20 g roomboter

150 ml volle melk

1 ei, licht geklopt

 

Bloempasta: 

4 el water

45 g bloem

 

Afstrijken: 

2 el abrikozenjam gemengd met 2 el water

 

  1. Doe de bloem, gist, suiker, zout in een mengkom.

  2. Smelt de boter in een pannetje, voeg de melk hier aantoe en verwarm tot handwarme temperatuur. Voeg het melk-mengsel aan het droge mengsel toe plus het ei. Gebruik een mes om alles goed te mengen en het laatste beetje met de hand. Stort het deeg nu op een met bloem bestuifde werkplek en kneed het deeg ongeveer 10 minuten to het glad is. (Je kan uiteraard ook een keukenmachine met deeghaak hiervoor gebruiken.)

  3. Kneed de rozijnen door het deeg heen.

  4. Leg het deeg in een licht ingevette kom en bedek deze met vershoudfolie.  Laat het deeg in een warm, tochtvrije plek rijzen tot het verdubbeld is (ongeveer 1 uur).

  5. Vet een bakvorm van ongeveer 18x22 cm in. 

  6. Neem het deeg uit de kom en druk de lucht eruit en kneed het deeg weer voor ongeveer 30 seconden. Verdeel het deeg in 12 gelijke porties en maak er bolletjes van.  Leg de bolletjes deeg naast elkaar in de bakvorm. Bedekt ze lichtjes met vershoudfolie en laat ze ongeveer 45 minuten rijzen of totdat het verdubbeld is.

  7. Verwarm een oven op 170oC hete lucht.

  8. Maak nu de bloempasta. Doe er zo nodig iets extra water bij. Giet de pasta in een stevig plastic zakje en zet het opzij tot verder gebruik.

  9. Als de bolletjes deeg gerezen zijn, knip het hoekje uit het (spuit)zakje met bloempasta en maak kruisjes op de deeg bolletjes.

  10. Bak de bolletjes in 25-30 minuten gaar.

  11. Meng ondertussen de jam met water.  Bestrijk de gebakken broodjes met het glazuur terwijl ze nog warm zijn.

  12. Serveer de Pandan Easter Buns warm, besmeerd met roomboter.

  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • LinkedIn

© 2020 by Food From Indonesia. Proudly created with Wix.com

Photographs partially Mitchell van Voorbergen in collaboration with

Good Cook Publishing