vegan%20martabak_edited.jpg

Vegan Martabak

printer-icon-download-printer-image-3.pn

3 pockets ongeveer 10x16cm

voorbereidingstijd 45 minuten

bereidingstijd 40 minuten

  

 

Voor het deeg;

225 g bloem + extra om te bestuiven

snufje zout zonnebloemolie

 

Voor de vulling:

½ rode paprika, vliezen verwijderd, blokjes van 1 cm gesneden

50 g broccoli, gespoeld, uitgelekt, alleen de bloemknoppen fijn gesneden (niet de stronk)

50 g groene aspergetips, zeer fijn gesneden

½ prei, in zeer dunne ringen gesneden

1 el maizena

1 el bloem

2 tl bouillonpoeder naar keuze (b.v. groenten, paddestoelen, maggi)

½ tl zout

¼ tl cayennepeper (optioneel)

150 g blikje mais, uitgelekt

3 teentje knoflook, geperst

100 g taugé, schoongemaakt, gewassen, uitgelekt

 

  1. Doe de bloem en het zout met 100 ml water in een kom en roer het door elkaar tot het samenhangt. Stort het deeg op een bebloemde werkplek en kneed het tot een glad deeg. Verdeel het deeg in drieën en maak er bollen van. Vet de deegbollen goed in met een scheut zonnebloemolie en laat ze afgedekt 30 minuten rusten.

  2. Maak de vulling. Meng de paprika, broccoli, aspergetips en prei in een mengkom door elkaar.

  3. Meng in een kommetje de maizena, bloem, bouillonpoeder (of verkruimeld bouillonblokje), zout en cayennepeper. Roer dit mengsel nu door de groentenmengsel heen.

  4. Schep een paar lepels van de uitgelekte maiskorrels bij de groentenmengsel en doe de rest in een kom samen met de uitgeperste knoflook. Maal je mais grofjes. Doe de gemalen mais bij de groentenmengsel en roer alles goed om.

  5. Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan op matig vuur en maak een testertje met een eetlepel van het mengsel. Controleer de smaak en pas het zo nodig aan.

  6. Rol een deegbol uit tot een dunne lap van ongeveer 2 mm dik (diameter ong. 25-26 cm).

  7. Leg een derde van de vulling op het midden van de deeglap en spreid het wat uit in een rechthoekig vorm en verdeel een derde van de tauge er overheen. Vouw de zijkanten van het deeg naar het midden, alsof je een dichte envelop creëert. (Eerst het ondersteflap en daarna het bovensteflap naar het midden, dan de rechter- en linkerflappen.) Zorg dat de deegranden iets overlappen.

  8. Verwarm intussen een laagje olie in een koekenplan.

  9. Leg de pakketje(s) in de warme pan en bak de martabak om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  10. Snijd de martabak in blokken en serveer warm.