top of page
open recipe book on white background.jpg

"samen koken en eten verbind"

In mijn boeken deel ik niet alleen recepten waarmee ik ben opgegroeid, maar ook ervaringen, tips & tricks en mijn eigen culinaire geheimen. Eten verbind. En bij het Indische cultuur, als we samen zijn, eten we.

Dit is voor mij het drijfveer om recepten te delen.

 

bersama front.png

BERSAMA betekend "samen"


Bersama is niet zomaar een bundeling van Indische recepten. Het vertelt ook het verhaal van de Indische familie(keuken) van Francis Kuijk. De ruim 90 recepten zijn er vooral om te delen: om door te geven aan een nieuwe generatie of samen te bereiden in de keuken en zeker om samen op te eten; met familie en vrienden aan tafel of, soms, nonchalant op de bank met een kom geurende laksa ayam (kokos-kippensoep) in de hand.

Maak na Basisboek Indonesisch opnieuw kennis met de Indische keuken van Francis. Er zijn gerechten waar je herkenning in zal vinden, veel vegetarische opties omdat deze keuken zich daar mooi zo voor leent, hartverwarmende comfortfoodrecepten en uitgebreide instructies om zelf een kue tampah (snackmand) te maken. Delen en samen eten is waar het in de Indische keuken om draait en met Bersama neemt Francis je mee in haar keuken.

"Dit is het persoonlijkste kookboek dat we in jaren hebben gelezen. Na iedere bladzijde houd je een beetje meer van Francis en van de Indische keuken"

                                                                                     - FOODIES MAGAZINE

 

Gebonden – 269 pagina's € 27,50

ISBN 9789461432414, uitgave september 2020

Good Cook Publishing

image cover.jpg

Makan makan, dat hoort bij ons .....


In maart 2019 verscheen mijn nieuwe boek, Basisboek Indonesisch, en wat ben ik blij. En top, de eerste week op nr. 7 op De Bestseller 60 in het rubriek "eten & drinken". Verschillende glossy bladen schrijven erover; Elle Eten, Beaumonde, Foodies Magazine, Viva, Trouw. Ze zijn enthousiast want de Indonesische keuken maakt een come-back!

Ga naar je lokale boekhandel en bestel jou exemplaar.

Lees hier alvast een paar reviews!

 

Kookboeken NWZ
Boon Appetit

Gereons Keuken

Lauriekoek

 

Hier deel ik alvast een receptje bij Tijd Voor Max.

 

nominatie multiculinair kookboek.png

Gebonden – 329 pagina's € 30,95

ISBN 9789461432087, uitgave maart 2019

Good Cook Publishing

Een kookboek voor elke dag


Francis Bakt & Kookt Thuis is een compleet internationaal kookboek voor elke dag waarmee Francis haar eigen plek in de culinaire wereld verovert.

 

Met overheerlijke smaakcombinaties en verfijnde gerechten laat Francis zien wat er gebeurt als ze haar ‘Aussie-roots’ laat doorschemeren in de ruim 70 recepten die dit boek bevat. In overzichtelijke hoofdstukken maakt Francis wereldse gerechten met natuurlijk een kwinkslag naar Australië: voor-, hoofd- en nagerechten, zoet en hartig, maar ook gerechten voor het populaire bowlfood, outdoors en er komen ook enkele Indische gerechten aan bod. En dit alles doorspekt met heerlijke Australische oneliners.

 

Zoals Francis met verschillende ingrediënten een heerlijk gerecht maakt, heeft fotograaf Han Hermkens dit gedaan om prachtige foto’s te maken. Hun intensieve samenwerking heeft geleid tot een prachtig kookboek.

De Nederlands-Australische Francis volgde in 1990 haar hart en verhuisde voor de liefde naar Nederland. Ze werkt als managementassistente bij een grote multinational en brengt de rest van de tijd thuis door met haar gezin en met koken en bakken; haar grootste passies.


Af en toe aan een kook- of bakwedstrijd meedoen vindt ze gaaf: ‘In augustus 2013 mocht ik na de voorrondes meedoen met de tv-opnames van The Taste met Herman den Blijker en Robert Kranenborg. In deze wedstrijd kwam ik tot en met de auditie-opnamerondes. In datzelfde jaar werd ik geselecteerd om deel te nemen aan de 1e Saya Gouden Rijstkom Kookwedstrijd. Het thema was modernisering van de Indische keuken. In 2016 deed ik mee aan het vierde seizoen van Heel Holland Bakt en bereikte ik de finale! Na een spannende eindstrijd heb ik weliswaar niet gewonnen maar wel enorm genoten. Wat een geweldige ervaring! Absolutely life changing.’

Gebonden – 192 pagina's € 17,50  

ISBN 9789402602029, uitgave november 2017

Aerial Media Company

Familierecepten

 

"Voor Kripik & Krètèk doken we in de familierecepten die her en der op handgeschreven briefjes zijn vastgelegd. Ze vormen het geheim achter de heerlijke Indonesische gerechten die bij  familiefeestjes altijd voor verrukking zorgen. 

De gedekte tafel met geurige nasi koening, pittige boontjes en geroosterde saté ajam. Het samen eten,  samen praten en lachen met het bord op schoot. Het ziet er zo bedrieglijk vanzelfsprekend uit. Het tegendeel is waar. Wij beseffen dat we met de waardevolle verzameling van recepten uit de kokers van onze oma en onze moeders  de authentieke Indonesische smaak te pakken hebben."

Ring band A5 formaat – 116 pagina's

€ 15,00,  ISBN 9789491456138

Self published

bottom of page